Zemsta ze skutkiem śmiertelnym
01
15.12.2020

Podwarszawskie miejscowości, leżące na linii WDK, przynajmniej od czasu rozbicia pruszkowskiej mafii, mają opinię oazy spokoju.

Recenzje
Czarne ziarno
02
09.12.2020

Julia Krawiec otrzymuje niewykonalne zadanie: ma pomóc w obronie kobiety oskarżonej o zamordowanie syna.

Recenzje
Wymazani z pamięci
03
09.12.2020

Polskie media obiega informacja o cudownym odnalezieniu grupy dzieci, porywanych przez poprzednie lata.

Recenzje
Weryfikacja
04
30.11.2020

Kafir i Maziewski kontynuują przygody Radosława Sztylca, oficera rozwiązanej WSI, który w nowej służbie usiłuje zakończyć rozpoczęte sprawy.

Recenzje
„Kryminalne akta inspektor Biskupskiej”
05
30.10.2020

W poniedziałek 2 listopada o godzinie 22:00 na kanale CBS Reality swoją premierę będzie miał nowy program true crime „Kryminalne akta inspektor Biskupskiej". Gospodynią serii jest Grażyna Biskupska - najsłynniejsza i jedna z najbardziej utytułowanych polskich policjantek.

Recenzje
Spektakl
06
01.10.2020

Dynamiczny duet bohaterów: cyniczna, twarda i odpychająca Lena oraz Marcel: harcerz w mundurze policyjnym, to najmocniejszy element kolejnego tomu cyklu Wójcik.

Recenzje
Cykl- Tomasz Horn
07
13.08.2020

Stworzony przez Krzysztofa Beśkę bohater to współczesny Pan Samochodzik w wersji noir.

Recenzje
Reguła Lukrecji
08
05.08.2020

Jeśli podobała Wam się pierwsza część cyklu Korpalskiej, po drugą możecie sięgnąć w ciemno.

Recenzje
Wiwisekcja zbrodni
09
05.08.2020

"Wiwisekcja zbrodni" to interesująca mieszanina kryminału, thrillera i kilku innych gatunków. 

Recenzje
Dziewczyna z Kellers Way
10
03.06.2020

Małżeństwo Julie West zaczyna się rozpadać. Młoda kobieta podejrzewa, że jej mąż, profesor psychologii zdradza ją ze studentką do złudzenia przypominającą jego pierwszą żonę. A Laura West zginęła kilka lat wcześniej w tajemniczych okolicznościach.

Recenzje
Raróg
11
03.06.2020

Brutalna rzeczywistość i oniryczna podróż w głąb siebie, gangsterskie porachunki i próba rozliczenia się z przeszłością...

Recenzje
Wyrwa. Historia Ułana
12
08.05.2020

Pierwsze słuchowisko towarzyszące premierze książki. „Wyrwa. Historia Ułana" w Empik Go!

Recenzje
Pluszowy miś
13
07.05.2020

Człowiek zaczyna żyć, gdy zaakceptuje siebie i swoją przeszłość.

Recenzje
Bordertown. Lalkarz
14
07.05.2020

Na podstawie książki powstał fiński serial kryminalny, dostępny na platformie Netflix

Recenzje
Dziennikarz
15
27.04.2020

Dynamiczna historia wciągająca od pierwszej strony.

Recenzje
Stewardesa
16
03.03.2020

Cassandra Bowden, stewardesa, doskonale zna poranki spędzone na gigantycznym kacu.
Łatwo popada w ciągi alkoholowe, a to, że od czasu do czasu urwie jej się film, nie jest już
żadną nowością.

Recenzje
Mroczne jezioro
17
27.02.2020

W niewielkiej górskiej australijskiej miejscowości detektyw Gemma Woodstock podejmuje śledztwo w sprawie zabójstwa Rosalind Ryan, młodej nauczycielki z miejscowego liceum.

Recenzje
"W umyśle mordercy", czyli polski "Mindhunter"...
18
02.01.2020

W jaki sposób pisać o zbrodni? Sztuką jest nakreślić cienką niekiedy granicę pomiędzy prawem a bezprawiem. Potrzeba do tego wyobraźni, umiejętności sporządzania intryg. Ale psychopatyczni bohaterowie znani z kart powieści czy filmowych kadrów istnieją naprawdę. Postanowił przyjrzeć się im doktor Łukasz Wroński.

Recenzje
Bestsellery
Zobacz najpopularniejsze tytuły
Wydarzenia
Zobacz ostatnie wydarzenia ze świata kryminału

Ostatnie komentarze

Dodano przez: KamilJakiśtam

Polecani autorzy

Marta GuzowskaJacek OstrowskiKatarzyna KacprzakMałgorzata RogalaGrzegorz KalinowskiAlek Rogoziński

ul. Borowskiego 2 lok. 205
03-475 Warszawa

Dane kontaktowe:

+48 22 416-15-81
kontakt@czytamykryminaly.pl 

Newsletter:
Zapisz się do newslettera i otrzymuj
najświeższe informacje ze świata kryminałów.
Zapisując się na newsletter, akceptujesz politykę prywatności
Token
© Czytamy Kryminaly - All Rights Reserved.